Повернутися до звичайного режиму

Бігай, грайся, розважайся!

Коли закінчується навчальний рік, для школярів починається весела і яскрава пора – канікули! Але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером – це залишитися без казкових емоцій, нових друзів, різноманітних розваг.табір ромашка Черняхівська ЗОШ

Літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року, це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів.

Сонячним промінчиком прилетіло воно і до нас. Веселі дитячі голосочки наповнили радісним щебетом денний пришкільний табір відпочинку „Ромашка”. Назва є невипадковою, адже слово «ромашка» випромінює тепло і затишок. Це ніби частинка сонечка, яка розмістилася в мальовничому куточку нашої Черняхівської ЗОШ І-ІІІ ст. Тут кожна дитина відчуває себе маленькою пелюсточкою великої ромашки, зігріта теплотою сердець всіх працівників табору.

Протягом 14 днів 102 вихованці змістовно та весело відпочивали. Вони розподілилися по загонах «Сонечко», «Козачата», «Усмішка», «Водограй». Затишок і комфорт у обраних ними класних приміщеннях - це окрема гордість вихованців, який створювався безпосередньо за їх участю.

Діти з великим бажанням працюють над іміджем свого загону. Ця робота сприяєтабір ромашка Черняхівська ЗОШ мобілізації та згуртуванню, усвідомленню, що вони - члени однієї команди.

На чолі кожного загону у пришкільному оздоровчому таборі стоїть педагог-вихователь, який забезпечує виконання дітьми розпорядку дня, організовує їх побут і спільно з старшою вожатоюготує та проводить оздоровчі та виховні заходи згідно з режимом дня та планом виховної роботи табору. Це дозволяє реалізувати всі заплановані виховні заходи.

Ось прийшов веселий час!
Сто розваг для тебе в нас:
бігай, грайся, розважайся,
пізнавай все, розвивайся!

табір ромашка Черняхівська ЗОШ План виховної роботи насичений різноманітними заходами та складається з урахуванням побажань дітей. Із цією метою наприкінці навчального року була проведена анкета серед учнів «Що ти очікуєш від пришкільного табору? Твої пропозиції».

Щодня малечу чекали розваги, ігри, спортивні естафети та культпоходи. Кожен день розпочинався зустріччю дітей з вихователями на ранковій лінійці, де педагог організатор С.М. Дзюблик оголошувала план роботи на день. Лінійка продовжувалась цікавою ранковою зарядкою з елементами музикотерапії, яку проводили організатори з фізичного виховання Г.В. Іщенко, С.А. Гречаному, І.С. Гарбарчуку, Г.Д. Жидецькому, різноманітні лікувальні оздоровчі заходи Г.С. Ковальчук давали дітям заряд бадьорості та енергії на цілий день.

Для організації змістовного дозвілля дітей в плані виховної роботи табору заздалегідь була продумана цікава програма заходів та екскурсій до ТОВ «Нива-Експо», районної бібліотеки, музею, МНС, центру зайнятості, товариству «Червоного Хреста», чим завдячуємо керівникам цих закладів. А кваліфіковані кадри – вчителі початкових класівО.В. Мимрик, Н.В. Корзун, Л.В. Мимрик, Г.В. Хоменко, С.В. Настенко, О.П. Божичко, Н.П. Прохорчук, Л.А., музики - Л.А Ваховській, Л.Є. Буднік, фотокору Є.В. Савицькій, які мають досвід педагогічної роботи і позитивно себе зарекомендували, забезпечуючи повноцінну діяльність табору.табір ромашка Черняхівська ЗОШ

Діти з задоволенням побували на прем’єрі вистави «Муха Цокотуха» Житомирського обласного музично-драматичного театру ім. І.Кочерги, візит до якого могли переглянути у новинах Житомирського обласного телебачення.

З вихованцями таборуволонтери АСЕТ провели захоплюючі конкурси, за що кожен отримав подарунок.

Жодна перемога – чи то колективна, чи то особиста – не була залишена без уваги. Загони та діти-переможці нагороджувались грамотами, дипломами. А солодкими призами від директора школи Г.М. Шлапак був нагороджений загін «Усмішка» за найкращу створену композицію з ромашок.

табір ромашка Черняхівська ЗОШ Кожен день у таборі насичений новими подіями, враженнями, почуттями, після яких дітей частували смачними сніданками та обідами наші кухарі В.Розмаїта, Л.Школьна.

За час табірної зміни діти потоваришували, краще пізнали один одного, навчилися працювати у колективі, дізналися багато цікавого, розкрили свої таланти та вподобання, усвідомили важливість здорового способу життя, піклування про здоров’я змалечку. Вони вже зараз чекають наступного року роботи табору, адже отримали домашнє завдання: знайти якомога більше інформації про квіточку ромашку.

Хочеться подякувати всім працівникам табору за натхненну роботу.

Так минали цікаві літні дні у стінах рідної школи, але найкращою оцінкою натхненної праці педагогів були сльози розлуки, що бриніли на очах ромашат під час концерту, присвяченого закриттю табору.

Табір «Ромашка» зачиняє свої двері.

До зустрічі наступного літа!

табір ромашка Черняхівська ЗОШ табір ромашка Черняхівська ЗОШ табір ромашка Черняхівська ЗОШ табір ромашка Черняхівська ЗОШ

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.