День рідної мови у школі

Ми – українці – велика родина,
Мова і пісня у нас солов’їна.
Квітне в садочках червона калина,
Рідна земля для всіх нас – Україна!

21 лютого у всьому світі відзначають міжнародний День рідної мови. Не виключенням є і Україна.

Це свято для нашої школи має особливе значення, яке сприяє підтримці мови як виразника культурної приналежності кожного громадянина.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина. Цікаві заходи провели вчителі української мови та класоводи 1-4 класів: вікторину «Найкращий знавець рідного слова» Г.В. Гаврилюк у 5-А класі , усний журнал «Наша мова – диво калинове» Л.Г. Остапчук у 5-Б, свято «Мова рідного народу» Л.С. Лапік з 3-Б класом , «Мова – це талісман людини і нації» Т.В. Сахненко з 7-А та 9-Б класом , тематичний урок «Рідна мова у серці народу буде жити навіки-віків!» Каллер В.А.з 8-Б, годину спілкування «Мова у серцях кожного з нас» з 4-В Я Ю. Мелешко, цікаву мультимедійну подорож «Барви рідного слова» з першокласниками Свірська К.П.. Оволодівали ключовою компетентністю вивчення державної мови на уроці першокласники Нової української школи з О.М. Кучерчук та М.П.Когутом.

Результати проведених заходів засвідчили, що учні глибоко шанують мову та прагнуть удосконалювати свої знання з різних розділів мовознавчої науки. Мова – запорука існування народу, нації. Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю – це наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.

Ми пишаємося, що народилися серед народу з такою багатою душею, народу, що вміє так відчувати свої радощі й чудово виливати свої думи, свої мрії.

Світлина від Тетяни Хоменко- Іванюхи.
Світлина від Тетяни Хоменко- Іванюхи.
Світлина від Тетяни Хоменко- Іванюхи.
Світлина від Тетяни Хоменко- Іванюхи.
Світлина від Тетяни Хоменко- Іванюхи.
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.