День писемності у школі

Яка прекрасна українська мова! Виплекана колоссям, землею, виспівана птахами, звеличена письменниками. Мово… яка ти багатогранна, ніжна, чиста, як промінчики сонця, що яскравим сяйвом осипають землю добром, радістю, плодами… День писемності та української мови – особливе свято для педагогів та учнів Черняхівської школи.

8 листопада Гаврилюк Г.В. так Свірська К.П. в 5 – А класі провели Лінгвістичну гру «Буду я навчатись мови золотої…», а 11 листопада - лінгвістичну подорож «Думай, розмовляй, пиши українською» в 10 класі.

У шкільному медіацентрі на виставці-експозиції учні могли ознайомитися із тематичною літературою.

Усний журнал та цікаві завдання для учнів 8-Б класу підготували Каллер В.А., та Савицька Є.В.

Вже давно стало традицією у Черняхівській школі писати Всеукраїнський диктант національної єдності. Цікавий текст під назвою «Від бересту до цифри» дуже сподобався учням 7-11 класів.

Диктант прочитатав мовознавець Олександр Авраменко.об 11:20 в ефірі Першого каналу Українського радіо. Цього року автор вніс у текст кілька елементів нової редакції чинного правопису. Новацією дев'ятнадцятого Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності стало те, що цього року вперше диктант можна було перевірити вже після його написання. Через 15 хвилин текст диктанту був оприлюднений, а орфограми і пунктограми озвучені і прокоментовані Олександром Авраменком.

Також учні 7-Б класу взяли участь у конкурсі «Найкращий читець сучасної патріотичної поезії». Святкування Дня писемності та української мови в Черняхівській школі було насиченим та пізнавальним. Шануймо і плекаймо нашу рідну українську мову!

Є.В. Савицька, вчитель української мови та літератури

Світлина від Тетяни Хоменко- Іванюхи.
Світлина від Тетяни Хоменко- Іванюхи.
Світлина від Тетяни Хоменко- Іванюхи.
Світлина від Тетяни Хоменко- Іванюхи.
Світлина від Тетяни Хоменко- Іванюхи.
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.