З Днем захисника України та Покровою Пресвятої Богородиці

Традиції нашого народу – справжній скарб, який потрібно оберігати та дбайливо передавати із покоління в покоління.

Серед прадавніх осінніх християнських свят є свято Покрови Пресвятої Богородиці (14 жовтня). Пресвята Богородиця вважалася покровителькою як усієї України, так і козацтва зокрема. Починаючи з 2015 року, 14 жовтня це також і День захисника України.

День захисника України та День Українського козацтва – це свято історії, культури, високих моральних цінностей, а також – дружби та об’єднання заради втілення у життя цікавих задумів та ідей.

У школі проведено багато цікавих заходів, метою яких є виховання учнівської молоді в дусі військових традицій українського народу, формування патріотично зрілої особистості, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України.

Патріотичний настрій відчувався у школі протягом тижня. Тематична виставка літератури «Українці – нація героїв» діяла у інформаційному центрі школи.

Учнів мали можливість написати листи для наших героїв разом з працівниками районної бібліотеки та здійснити подорож по літературним сторінкам книги разом з волонтером.

Ми завжди радо зустрічаємо у школі героїв-захисників. Цьогоріч до нас завітав напередодні свята Костянтин Борисович Мікушин. Він - справжній герой, а його розповідь була цікавою та повчальною для учнів.

Шкільна родина долучилася і до відкриття меморіальної дошки, де буде встановлено пам’ятник героям у Черняхові. І вже традиційна участь у загально районному святі вшанування наших захисників, яке проходило у районному будинку культури.

Проведення таких заходів допомагає дітям краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу.

Ми пишатися тим, що ми – українці.
За нашу рідну Україну,
Що зберегли усі віки -
Низький уклін і тричі "СЛАВА!"
Українські захисники!

Зі святом!!!

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.